8. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ABB Grupp võtab Enstolt kontrolli ühisettevõttes

Energeetika- ja automaatikatehnoloogiaettevõte ABB omandab firmalt Ensto Oy kõik huvid Soome ühisettevõttes Ensto Busch-Jaeger Oy, teatas ABB. Leping jõustub kohe pärast tavapäraseid regulatiivseid kinnitusi.

ABB, kellele seni kuulus 21-protsendiline osalus ühisettevõttes, otsustas üle võtta ka ülejäänud 79 protsenti aktsiatest, mis seni kuulusid Ensto Groupile. Tehing, mille hinda ei avalikustatud, peaks lõpule viidama 2009. aasta esimese kvartali jooksul.

Ensto Busch-Jaeger loodi 28 aastat tagasi ABB Saksamaa haruettevõtte Busch-Jaeger Elektro ja Soome firma Ensto Group vahel, et toota kõrgekvaliteetseid installatsioonitarvikuid nagu näiteks lüliteid ja pistikupesasid Põhjamaade elamu- ja kommertspindade turu jaoks.

Ettevõtte palgal on ligikaudu 120 töötajat Soomes, firma omab äritegevusi ka Rootsis ja Norras. Ettevõte liidetakse ABB automaatikatoodete divisjoniga. 2007. aastal oli Ensto Busch-Jaegeri käive ligikaudu 55 miljonit dollarit.

“Investeering ühtib täielikult meie strateegiaga suurendada turuosa väärtusi loovate ülevõtmistega,” kommenteeris ABB Grupi automaatikatoodete divisjoni juht Tom Sjökvist. ”Tänu meie pikaajalisele suhtele on ABB-l nüüd ideaalne positsioon suurendada Ensto Busch-Jaegeri tootevalikut Põhjamaade turul,” lisas Sjökvist.

ABB klientideks on infrastruktuuri- ja tööstusettevõtted. ABB tooted aitavad klientidel vähendada tootmisega seotud keskkonnamõjusid. ABB kontsern annab tööd ligi 120 000-le inimesele sajas riigis. Eestis tegutseb ABB alates 1992. aastast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077