Paldiski uus tsinkimistehas sai keskkonnakompleksloa

Detsembris tööd alustav ASi Paldiski
Tsingipada kuumtsinkimise tehas sai Harju keskkonnateenistuselt
keskkonnakompleksloa, teatas Zincpoti kaubamärgi all tegutsev ettevõte.

Luba kohustab käitajat ennetama keskkonnasaastuse teket, tegema keskkonnaseiret, rakendama tootmis- ja tööõnnetuste ennetamise meetmeid jms. Kompleksluba on tegevuskoha keskne ja tähtajatu.

"Kompleksloa väljastamine kinnitab ametlikult, et Zincpot täidab kõrgeimad keskkonnanõuded, vastavalt Euroopa Liidu saastuse kompleksse vältimise ja kontrolli direktiivile," ütles Zincpoti juht Peeter Poolake.

Esimesel kolmel tegevusaastal keskmiselt 60 miljon kroonist aastakäivet kavandava Zincpoti teenused on suunatud nii sise- kui välisturule. Tehas pakub piirkonna metallitööstusettevõtetele terase korrosioonikaitse teenust kuumtsinkimise teel, mis on maailmas soodsaim terase pinnakatmise meetod.

Tsinkimistehases asub esialgu tööle kuni 20 inimest, kuid perspektiivis saab tehas töötada kolmes vahetuses, kokku ligi 50 inimesega. Paldiski Tsingipada on 2006. aastal loodud Eesti omanikele kuuluv 35 miljoni kroonise aktsiakapitaliga ettevõte. Tsinkimistehase käivitamise koguinvesteering on 164 miljonit krooni.

Ligi 25hektariline Paldiski Tehnopark asub Paldiski Lõuna- ja Põhjasadama läheduses, Keila-Paldiski maantee ääres ning omab raudteeharu. Tehnopargis on 24 tootmis- ja ärimaa kinnistut. Osadele kinnistutele on võimalik rajada oma raudteeharu ja toruühendus sadamaga.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

Teabevara