28. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Paldiski uus tsinkimistehas sai keskkonnakompleksloa

Detsembris tööd alustav ASi Paldiski Tsingipada kuumtsinkimise tehas sai Harju keskkonnateenistuselt keskkonnakompleksloa, teatas Zincpoti kaubamärgi all tegutsev ettevõte.

Luba kohustab käitajat ennetama keskkonnasaastuse teket, tegema keskkonnaseiret, rakendama tootmis- ja tööõnnetuste ennetamise meetmeid jms. Kompleksluba on tegevuskoha keskne ja tähtajatu.

"Kompleksloa väljastamine kinnitab ametlikult, et Zincpot täidab kõrgeimad keskkonnanõuded, vastavalt Euroopa Liidu saastuse kompleksse vältimise ja kontrolli direktiivile," ütles Zincpoti juht Peeter Poolake.

Esimesel kolmel tegevusaastal keskmiselt 60 miljon kroonist aastakäivet kavandava Zincpoti teenused on suunatud nii sise- kui välisturule. Tehas pakub piirkonna metallitööstusettevõtetele terase korrosioonikaitse teenust kuumtsinkimise teel, mis on maailmas soodsaim terase pinnakatmise meetod.

Tsinkimistehases asub esialgu tööle kuni 20 inimest, kuid perspektiivis saab tehas töötada kolmes vahetuses, kokku ligi 50 inimesega. Paldiski Tsingipada on 2006. aastal loodud Eesti omanikele kuuluv 35 miljoni kroonise aktsiakapitaliga ettevõte. Tsinkimistehase käivitamise koguinvesteering on 164 miljonit krooni.

Ligi 25hektariline Paldiski Tehnopark asub Paldiski Lõuna- ja Põhjasadama läheduses, Keila-Paldiski maantee ääres ning omab raudteeharu. Tehnopargis on 24 tootmis- ja ärimaa kinnistut. Osadele kinnistutele on võimalik rajada oma raudteeharu ja toruühendus sadamaga.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077