27. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sõõrumaa: Eestis korruptsioon takistab, Ukrainas tiivustab

Ukrainas valitseb küll bürokraatia ja korruptsioon, kuid erinevalt Eestist on need jõud seal edasiviivad, mitte äri takistavad, tunnistas ettevõtja Urmas Sõõrumaa.

"Kui Eestis midagi teed, oled kõigil jalus. Aga kui seal teed, on võimalus jääda tagaplaanile", rääkis Sõõrumaa. "Ukrainas on bürokraatia ja korruptsioon, kuid need viivad elu edasi, mitte ei takista seda, nagu meil. Seal on ärikultuuris konkreetsust palju rohkem kui Eestis," ütles ta Eesti Ekspressile.

Sõõrumaa energiafirma BEN Energy, mis opereerib Väo kombijaama, plaanib investeerida elektri ja soojuse koostootmisjaamadesse Ukrainas, Venemaal, Valgevenes ja Gruusias. "Seal on palju hüdroressurssi, on võimalik mõõdukatel tingimustel kätte saada mõni vana hüdrojaam ja see kaasajastada," märkis ta.

BEN Energy võimalikud projektid on Ukraina mõttes väikesed. Miljardi krooniga ei tee Sõõrumaa sõnul Ukrainas suurt midagi. Energiajaamu on valmis kaasrahastama rahvusvahelised fondid.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077