18. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Adavere lihatööstuse pankrot vol 2

Tartu maakohus kuulutas täna välja OÜ Adavere Liha pankroti. Samas kohas läks aastate eest pankrotti ka selle ettevõtte eelkäija - Adavere lihatööstus.

Adavere Liha kõige suurem võlausaldaja on põllumajanduse registrite ja informatsiooniamet, kes on ettevõttele andnud üle 7 miljoni krooni eurotoetust. PRIA tahab aga seda raha tagasi, sest tema arvates pole raha kasutatud sihipäraselt.

Ettevõtte pankrotihaldur on Sirje Tael ja esimene võlausaldajate koosolek toimub 10. detsembril.

Pankroti poole kiskus Adavere Liha äri juba ammu. Eelmise aasta lõpuks oli kolme miljoni kroonise aastakäibega ettevõtte omakapital miinuses juba ligi 10 miljoni krooniga. Kahjumit teenis ettevõte eelmisel aastal 8,5 miljonit krooni.

AS Adavere Lihatööstus, mille tooted 90ndate teisel poolel olid vägagi tuntud ning võitsid järjest toidukonkurssidel kümneid auhindu, läks pankrotti 2000. aastal, jäädes võlausaldajatele võlgu üle 30 miljoni krooni.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077