Adavere lihatööstuse pankrot vol 2

Tartu maakohus kuulutas täna välja OÜ
Adavere Liha pankroti. Samas kohas läks aastate eest pankrotti ka selle
ettevõtte eelkäija - Adavere lihatööstus.

Adavere Liha kõige suurem võlausaldaja on põllumajanduse registrite ja informatsiooniamet, kes on ettevõttele andnud üle 7 miljoni krooni eurotoetust. PRIA tahab aga seda raha tagasi, sest tema arvates pole raha kasutatud sihipäraselt.

Ettevõtte pankrotihaldur on Sirje Tael ja esimene võlausaldajate koosolek toimub 10. detsembril.

Pankroti poole kiskus Adavere Liha äri juba ammu. Eelmise aasta lõpuks oli kolme miljoni kroonise aastakäibega ettevõtte omakapital miinuses juba ligi 10 miljoni krooniga. Kahjumit teenis ettevõte eelmisel aastal 8,5 miljonit krooni.

AS Adavere Lihatööstus, mille tooted 90ndate teisel poolel olid vägagi tuntud ning võitsid järjest toidukonkurssidel kümneid auhindu, läks pankrotti 2000. aastal, jäädes võlausaldajatele võlgu üle 30 miljoni krooni.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara