12. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nafta 20 kuu odavaim

Nafta hind langes 20 kuu madalaimale tasemele tänu spekulatsioonidele, et Rahvusvaheline Energiaagentuur (IEA) vähendab täna avaldatavas raportis nõudluse prognoosi.

„Turg töötab tuginedes nii emotsioonidel kui ka fundamentaalnäitajatel ning mõlemad suunavad praegu hinda allapoole,“ selgitas Bloombergi televisioonile hinnalanguse põhjusi energeetika analüüsikeskuse Schork Group president Stephen Schork. „Me teame, et oleme majandussurutises ning nõudlus langeb järsult,“ lisas ta.

New Yorgi kaubabörsil langes nafta hind eile õhtul 59,33 dollarini barrel, mis on musta kulla madalaim sulgemishind alates 2007. aasta märtsist. Nafta hind on võrreldes suvise rekordhinnaga 147,27 dollarit barrel kukkunud 60 protsenti.Nafta 20 kuu odavaim

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077