Autor: Liis Kängsepp • 8. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saaremaal võib puidu raiemaht väheneda

Saaremaal võib sel talvel puidu raiemaht 50% kukkuda, kuna Soome ja Rootsi paberipuidutehaste nõudlus on langenud.

„Okaspuu ja paberipuu kokkuost on praktiliselt peatatud,“ rääkis OÜ Reta Puit juht Andres Kirst Aktuaalsele Kaamerale, „see on tingitud sellest, et Rootsi paberipuitu töötlevad tehased on puitu täis – tootmismahud vähenenud ja nende oma raie kasvanud. Laod on lihtsalt täis.“

Aktuaalse Kaamera andmetel on täna nõudlust veel palgi järele, kuid paberipuu tuleb sel talvel võib-olla et isegi küttepuu hinnaga ära anda.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077