SEB: EASi positiivne otsus pole piisav tagatis

SEB jaepanganduse juhi Riho Undi sõnul teeb
pank hetkel aktiivset koostööd tööstusettevõtetega, kes valmistuvad taotlema
EASi tööstustehnoloogia toetust.

„Ainult EAS-i positiivne otsus ei ole panga jaoks piisav tagatis. Alati peab arvestama ka riskiga, et projekti ei viida ellu nõutud tingimustel ning toetus ei laeku või laekub osaliselt,“ sõnas Unt, „seega on oluline tihe koostöö rakendusüksuse (EAS, PRIA), ettevõtte ja panga vahel, et informatsioon projekti võimaliku takerdumise kohta jõuaks võimalikult kiiresti kõigi osapooleni.“

Undi sõnul on Euroopa Liidu toetuste sildfinantseerimine otseses seoses rakendusüksuste poolt avanevate meetmetega. „Näiteks kui PRIA avas põllumajandusehitiste investeeringute toetuse, siis jõudsid need projektid ka panka,“ tõi Unt välja, „täna teeme aktiivset koostööd tööstusettevõtetega, kes valmistuvad taotlema EAS-i tööstustehnoloogia toetust.“

Unt lisas, et SEB näeb EASi toetusi hea võimalusena, mille kaudu ettevõtted saavad tänases keerulises majanduskeskkonnas efektiivsust tõsta ning edu saavutada.

„Kui kliendid pöörduvad panka juba enne taotlemist ning koos kliendihalduriga vaadatakse läbi projekti sobivus, võimalikud finantsprognoosid, projekti tugevad küljed ja ka riskid, siis on nii EAS-i toetuse kui laenu saamise võimalus suurem,“ oli Unt kindel. “EAS-ga oleme teinud koostööd, et ühtlustada tingimusi, mille põhjal projekte hinnatakse. Seega, hea äriplaan, mis on saanud positiivse seisukoha pangas on tõenäoliselt edukas ka EAS-s ning vastupidi.“

Osale arutelus

  • Liis Kängsepp

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara