Autor: Liis Kängsepp • 9. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

SEB: EASi positiivne otsus pole piisav tagatis

SEB jaepanganduse juhi Riho Undi sõnul teeb pank hetkel aktiivset koostööd tööstusettevõtetega, kes valmistuvad taotlema EASi tööstustehnoloogia toetust.

„Ainult EAS-i positiivne otsus ei ole panga jaoks piisav tagatis. Alati peab arvestama ka riskiga, et projekti ei viida ellu nõutud tingimustel ning toetus ei laeku või laekub osaliselt,“ sõnas Unt, „seega on oluline tihe koostöö rakendusüksuse (EAS, PRIA), ettevõtte ja panga vahel, et informatsioon projekti võimaliku takerdumise kohta jõuaks võimalikult kiiresti kõigi osapooleni.“

Undi sõnul on Euroopa Liidu toetuste sildfinantseerimine otseses seoses rakendusüksuste poolt avanevate meetmetega. „Näiteks kui PRIA avas põllumajandusehitiste investeeringute toetuse, siis jõudsid need projektid ka panka,“ tõi Unt välja, „täna teeme aktiivset koostööd tööstusettevõtetega, kes valmistuvad taotlema EAS-i tööstustehnoloogia toetust.“

Unt lisas, et SEB näeb EASi toetusi hea võimalusena, mille kaudu ettevõtted saavad tänases keerulises majanduskeskkonnas efektiivsust tõsta ning edu saavutada.

„Kui kliendid pöörduvad panka juba enne taotlemist ning koos kliendihalduriga vaadatakse läbi projekti sobivus, võimalikud finantsprognoosid, projekti tugevad küljed ja ka riskid, siis on nii EAS-i toetuse kui laenu saamise võimalus suurem,“ oli Unt kindel. “EAS-ga oleme teinud koostööd, et ühtlustada tingimusi, mille põhjal projekte hinnatakse. Seega, hea äriplaan, mis on saanud positiivse seisukoha pangas on tõenäoliselt edukas ka EAS-s ning vastupidi.“

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077