Autor: Mariliis Pinn • 2. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elektrihinna kerkimine ohustab euro tulekut

Eesti Panga hinnangul vähendab Eesti Energia otsus tõsta 1. jaanuarist elektri hinda ning kava hakata hinda muutma igal aastal tõenäosust, et Eestil õnnestub 2011. aastal eurole üle minna, kirjutas Postimees.

«Arvestades maailmamajanduse praegust ebakindlat olukorda, on pikaajalised prognoosid seotud suure määramatusega,» kommenteeris Eesti Panga rahapoliitika osakonna juhataja Ülo Kaasik.

Ta lisas, et Eesti Panga kevadprognoosi järgi võib Eesti 2010. aasta inflatsioon olla lähedal euro kasutuselevõtu seisukohalt olulisele Maastrichti kriteeriumi väärtusele. «Kindlasti vähendavad aga kõik uued administratiivselt reguleeritavate hindade tõusud, sealhulgas elektrihinna tõus, Maastrichti inflatsioonikriteeriumi täitmise tõenäosust,» lisas Kaasik.

1. jaanuaril kallineb elekter keskmiselt 6,4 senti kilovatt-tunni eest.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077