Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 1. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kommentaar: Eesti päästavad kriisist siinsed venelased

Soome majandusajakirja Talouseläma Tallinna korrespondent Sami Lotila kommenteerib, et Eesti võivad majanduskriisist päästa vaid venelased, kes ei pelga tehasetööd ja keda on Eestis õnneks veel palju.

Tõsiseltvõetavat eksporditööstust on Eestis raske juurutada, sest tüüpiline eesti mees kardab tööstusetööd sama palju kui sõjaväeteenistust ja feminismi, kirjutab Soome ajakirjanik SL Õhtulehe arvamusküljel.

Eestist läheb Soome bussijuhte, koristajaid ja ehitajaid ning Soomest Eestisse juhte ja spetsialiste. Tema sõnul on vähesed Soomes juhtivatele kohtadele tõusnud eestlased peaaegu kõik naised, sest Eesti tööturg hülgab hea haridusega naised, Lääne-Euroopas võetakse nad avasüli vastu.

Lotila sõnul tuntakse eestlast välismaal kui laiska, hooletut ja algatusvõimetut, kes saab tööga hakkama vaid siis, kui teda pidevalt jälgitakse.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077