Shell pääses Iraagi gaasile ligi

Iraak ja Shell sõlmisid Lõuna-Iraagi gaasi
üle lepingu, teatas firma.

Shell on esimene rahvusvaheline firma, mis üle 35 aasta Iraagi naftale ligi pääseb.

Iraagi naftaministeerium ja Royal Dutch Shell sõlmisid eelkokkuleppe, milles pandi paika Shelli ja South Gas Company ühisettevõtte põhiprintsiibid. Ühisfirma peaks hakkama turustama Basra provintsi gaasi.

Iga päev põleb Lõuna-Iraagis umbes 700 miljonit kuupmeetrit maagaasi ja nafta. Ühisettevõte peaks selle kokku koguma ja töötlema, et varustada kohalikke energiaga, vähendada kasvuhoonegaase ja tuua tulu Iraagile.

Ühisfirma saaks olemasolevad gaasiammutamise, kogumise ja töötlemise vahendid, samas peaks ta investeerima uutesse struktuuridesse ja parandama vanu ja mittetöötavaid seadmeid. Mainitud firma peab esialgu keskenduma kohaliku nõudluse rahuldamisele, tulevikus võib ülejäägi eksportida.

Riiklik South Gas Company saab 51% ühisfirmast ja Shell 49%.

Shelli tegevjuht Linda Cook ütles Bagdadis lepingut sõlmides: „Shell on gaasitööstuse liider ja Iraak üks maailma gaasirikkamaid piirkondi. Ma olen meelitataud, et Iraak valis meid oma partneriteks. Ootame põnevusega ühisettevõtte loomist ja investeerimist.“

Osale arutelus

  • Mariliis Pinn

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara