Autor: Mariliis Pinn • 31. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

USA osariigi elanikud eelistavad gaasiautosid

USA osariigi Utah elanikud seisavad gaasitanklate sabades, et osta 2,3 krooni liitri eest maksvat maagaasi.

Gaasiautode ehitamise buum läks lahti siis kui bensiini hind tõus rekordilise 3,25 dollarini galloni eest (umbes 8 kr liitri eest). Inimesed seisavad sabas, et saada kütet, mis maksab 23 USA senti liiter ja sageli saab gaas enne otsa, kui kõik soovijad tankida saavad, kirjutas The International Herald Tribune.

Utah on esimene osariik, kus inimesed niimoodi tunnevad gaasiautode vastu huvi. Inimesed ostavad gaasil töötavaid autosid oksjonitel või lasevad oma maastureid ümber ehitada.

Honda müügimees Ron Brown on müünud ainsat tehase poolt toodetavast gaasiautost Civic GXst 200 just seal (kokku on sel aastat toodetud 800 GXi) ja 330 tellimust on täitmist ootamas.

Maagaas võib asendada tulevikus naftat autokütusena, kuna USAs on maagaasi tootmine kasvanud.

Lisaks ühe uurimuse kohaselt toodavad gaasiautod 205 vähem kasvuhoonegaase kui tavalised autod.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077