Autor: Mariliis Pinn • 29. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jõhvi pakub limonaaditehasele valurahaks parklakohti

Jõhvi vallavalitsus ei soostu valesti planeeritud ehitisega ASile Viru Joogid väidetavalt tekitatud kahju rahas hüvitama, ent on valmis limonaaditehase värava lähedusse rajatavas parklas ettevõttele mõne koha tasuta kasutada andma.

Juunikuus taotles Aivar Pilve advokaadibüroo Jõhvi vallavalitsuselt ASile Viru Joogid osutatud õigusabi kulude hüvitamist summas üle 143 000 krooni, kirjutas Põhjarannik. Üleelmise nädala lõpus vallavalitsusse saabunud kirjas kordab advokaadibüroo juba varem esitatud pretensioone (nende väitel tekitas valla poolt 2005. aastal välja antud ehitusluba Veski t 1 korterelamu ehitamiseks ettevõttele probleeme vee erikasutusloa pikendamisel ja häiris ettevõtte majandustegevust), ent otseselt rahast enam juttu ei ole. Läbirääkimisi soovitakse küll.

"Oleme vahepeal kohtunud Viru Jookide omaniku Alar Kotkasega; leppisime kokku, et asja kohtuni ei aja, vaid saame omavahel kaubale ning ei toeta vastastikku juriste või advokaate," rääkis Jõhvi vallavanem Tauno Võhmar. "Nemad on veendunud, et kohus kohustaks meid kulusid katma, meie oleme veendunud, et ei kohustaks. Protsess võib kesta aasta aega ja kogu selle aja advokaatide tasu muudkui jookseks. Lihtsam ja odavam on omavahel kokku leppida."

"Veski tänava laiendamise käigus rajame Viru Jookide väravate juurde parkla ning oleme nõus seal teatud parkimiskohad tasuta ettevõtte ja selle klientide kasutusse andma. Teiseks oli jutuks Viru Jookide plankaed, mille asemel näeksime hea meelega ilusat metallaeda ning oleksime valmis selle rajamises osalema," toimetab Jõhvi vald Võhmari sõnul pikemaajalise koostöö nimel Viru Jookidega.

Probleem Viru Jookide puurkaevuga tekkis kolm aastat tagasi, kui Jõhvi vallavalitsus lubas uusehitise, kaheksakorruselise elumaja otsapidi kaevu sanitaarkaitsealale püstitada, misjärel kaitseala sellest küljest nõutava 30 meetri asemel 21 meetrini kahanes.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077