Eesti Energia palkas tuumaprojekte juhtima Eesti ekssuursaadiku Leedus

Tänasest asub Eesti Energia kontserni
tuumaenergiaalaseid projekte juhtima viimased neli aastat Eesti suursaadikuna
Leedus töötanud Andres Troppi (37).

Troppi ülesandeks Eesti Energias saab olema nii Leedu kui ka teiste võimalike tuumaenergialaste projektide koordineerimine, teatas firma.

"Eesti Energia on võtnud eesmärgiks mitmekesistada oma elektritootmisportfelli. Lisaks põlevkivile hoiame oma pilgud taastuvenergia ja tuumaenergia projektidel," rääkis Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive. Liive sõnul on tuumaenergiale keskendunud inimese tööleasumine Eesti Energiasse konkreetne samm uute võimaluste leidmise ning mõistlike projektidega edasi liikumise suunas. "Andres Tropp on kindlasti väga võimekas juht ja mitmekülgse kogemusega mees väljakutsuvate riikidevaheliste suurprojektide eestvedajaks," lisas Liive.

“Balti regiooni energeetikas seisavad ees huvitavad arengud, mis näevad ette riikide ja ettevõtete vahelise tihendatud koostöö vajadust. Viimased arengud näitavad, et ka tuumaenergeetikal on siin oluline roll täita,” rääkis Balti regiooni energiaturu eesseisvatest muutustest Andres Tropp. Ta lisas, et Eesti Energia osalemine Leedu uue tuumajaama projektis on viimase suhtes heaks näiteks ning avaldas lootust, et suudab selliste unikaalsete projektide realiseerumisele kaasa aidata.

Andres on lõpetanud Eesti Põllumajandusülikooli majandus- ja sotsiaalteaduskonna agraarökonoomika ja turunduse instituudi turunduse ja juhtimise eriala magistri kraadiga. Enne Eesti Energiasse tööle asumist töötas Andres Eesti suursaadikuna Leedus, varem majandusdiplomaadina Eesti Suursaatkonnas Stockholmis ning välisministeeriumi välismajanduspoliitika osakonnas.

Osale arutelus

  • Annika Matson

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara