Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 18. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia palkas tuumaprojekte juhtima Eesti ekssuursaadiku Leedus

Tänasest asub Eesti Energia kontserni tuumaenergiaalaseid projekte juhtima viimased neli aastat Eesti suursaadikuna Leedus töötanud Andres Troppi (37).

Troppi ülesandeks Eesti Energias saab olema nii Leedu kui ka teiste võimalike tuumaenergialaste projektide koordineerimine, teatas firma.

"Eesti Energia on võtnud eesmärgiks mitmekesistada oma elektritootmisportfelli. Lisaks põlevkivile hoiame oma pilgud taastuvenergia ja tuumaenergia projektidel," rääkis Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive. Liive sõnul on tuumaenergiale keskendunud inimese tööleasumine Eesti Energiasse konkreetne samm uute võimaluste leidmise ning mõistlike projektidega edasi liikumise suunas. "Andres Tropp on kindlasti väga võimekas juht ja mitmekülgse kogemusega mees väljakutsuvate riikidevaheliste suurprojektide eestvedajaks," lisas Liive.

“Balti regiooni energeetikas seisavad ees huvitavad arengud, mis näevad ette riikide ja ettevõtete vahelise tihendatud koostöö vajadust. Viimased arengud näitavad, et ka tuumaenergeetikal on siin oluline roll täita,” rääkis Balti regiooni energiaturu eesseisvatest muutustest Andres Tropp. Ta lisas, et Eesti Energia osalemine Leedu uue tuumajaama projektis on viimase suhtes heaks näiteks ning avaldas lootust, et suudab selliste unikaalsete projektide realiseerumisele kaasa aidata.

Andres on lõpetanud Eesti Põllumajandusülikooli majandus- ja sotsiaalteaduskonna agraarökonoomika ja turunduse instituudi turunduse ja juhtimise eriala magistri kraadiga. Enne Eesti Energiasse tööle asumist töötas Andres Eesti suursaadikuna Leedus, varem majandusdiplomaadina Eesti Suursaatkonnas Stockholmis ning välisministeeriumi välismajanduspoliitika osakonnas.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077