Autor: Tiit Elner • 3. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopa odavaim bensiinihind on 7,87 krooni

Enamuse eurooplaste jaoks on hind kolm korda kõrgem, Taanile kuuluval autonoomsel Gröönimaal määrab aga hinna kütuse jaemüügi monopoli õigustes omavalitsus.

Kohalik võim hoiab liitri hinda 3,77 Taani kroonil ehk 7,87 Eesti kroonil, et olla abiks saare kaluritele ja jahimeestele, kirjutas STT.

"Tulud on neil väikesed ja elutingimused arktilises piirkonnas on karmid," rääkis Gröönimaa omavalitsuse juht Hans Enoksen.

Et hindu all hoida, on saarevalitsus sõlminud naftafirmadega pikaajalisi lepinguid, rannikule on ladustatud suured küttevarud. Saare 57000 elanikust ei ole kõik ikkagi rahul. Eelkõige taksojuhid kaebavad viimase aja liiga kõrgete hindade üle.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077