20. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Seli lööb kahjumis firma kaheks

„Plaanis on struktureerida ettevõte kaheks, eraldada mööblitootmine kinnisvarast,“ selgitas Wermo suuromanik Neinar Seli LõunaLehele.

Ettevõtte senine tegevjuht Olev Lüütsepp asus juhtima firma tegevust kinnisvara alal ja mööblitootmist koordineerib varem Thulemas töötanud Aivar Ojastu, kes suure tõenäosusega viib firmas läbi suuri, praegusi töötajaid mitte märkimisväärselt rõõmustavaid muutusi.

Tegu on esimese sammuga Wermo muutuste teel, nimelt on suurenenud puiduhinnad ja tööjõukulud viinud firma tõsisesse kahjumisse: aasta esimese kolme kuuga saadi mööblitootmisest üle kahe miljoni krooni kahjumit.

Üks põhjuseid, miks Wermot reorganiseerima asuti, on kuuldavasti see, et senise juhi ajal on liiga palju mööblit toodetud lattu. Seli ei eita, et laos on müüki ootavat mööblit ligi 10 miljoni krooni eest.

Seda, milline on Wermo optimaalne töötajate arv, on Ojastu sõnul praegu veel raske öelda, kuid tema arvates töötab Wermos praegu kindlasti liiga palju inimesi.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077