Autor: Mariliis Pinn • 9. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Okk: Eestis on perspektiivi eelkõige biokütuste põletamisel

Põhjamaade Investeerimispanga asepresident Gunnar Okk ütles, et Eesti energeetikamaastikul on perspektiivi biokütuste põletamisel, samuti tuleks maksimaalselt ära kasutada tuuleenergiat, vahendas ETV 24.

Okk tõi välja, et ka Narva uued energiablokid, mis töötavad põlevkivil, võimaldavad kasutada osaliselt biokütust. "Eestis on biokütusel kindlasti perspektiivi, aga tuul tuleks maksimaalselt ära kasutada. Piirangud on peal, aga nende piirangute maksimaalselt täitmiseni tuleks [tuult] ära kasutada," rääkis Okk ETV hommikusaates "Terevisioon".

"Fakt on see, et Eesti peab piirama oma põlevkivist toodetava elektri kogust, see on vaja millegagi asendada ja põlevkivi kindlasti ei asenda tuuleenergeetikat," lisas Okk.

Okki hinnangul oleks Eestis üle 20% taastuvenergeetikast elektrit saada väga raske.

Okki sõnul võiks Põhjamaade Investeerimispank kaaluda Eestisse tuumajaama rajamise ettepanekut. "Jah, miks mitte/../ Kui asjad ükskord niikaugele jõuavad ja projekt huvi pakub, siis kindlasti," kinnitas Okk.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077