8. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Börsikommentaar: esimene vasikas läks aia taha

USA aktsiaturud lõpetasid eilse kauplemispäeva tagasihoidliku muutusega, sest investorid ootasid alumiiniumitööstuse gigandi Alcoa majandustulemusi, kes avab traditsiooniliselt avaldamishooaja.

Paraku läks esimene vasikas aia taha. Pärast börsipäeva lõppu avaldatud tulemused valmistasid pettumust ning Alcoa aktsia hind langes järelkauplemisel pool protsenti.

Ehkki analüütikud ei oodanudki alumiiniumitootjalt midagi erilist, oli tegelik tulemus ikkagi ootustest veidi kehvem. Kulude kasvu ning nõrga dollari tõttu kahanes kasum enam kui poole võrra 37 USA sendini aktsia kohta. Ametlikul kauplemispäeval kukkus Alcoa aktsia hind nelja protsendi võrra 37,44 dollarini.

Ametliku kauplemissessiooni ajal oldi mõnevõrra rõõmsamas meeleolus, seda eriti keskpäeval, mil kõik kolm olulist indeksit olid enam kui poole protsendiga plussis. Päeva lõpuks taandus Dow Jonesi tööstuskeskmise pluss 0,02 protsendile, S P 500 indeksi oma 0,16 protsendile, aga peamiselt tehnoloogiasektorit iseloomustav Nasdaqi koondindeks langes 0,26 protsenti.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077