Merryll Lynch pani Euroopas aktsiaralli käima

Aktsiate hinnad tõusid nii Aasias kui ka
Euroopas pärast seda, kui Merryll Lynch teatas, et halvimad ajad krediidikriisis
on juba möödas ning Goldman Sachs soovitas osta kaevandusfirma aktsiaid.

Järjekordselt on hinnaralli eesotsas Euroopa suuruselt teine pank, UBS, mille aktsia hind oli keskpäevaks hüpanud 6,3 protsenti 35,56 Ðveitsi frangini, sest investeerimispank Merryll Lynch andis aktsiale ostusoovituse. „Eelkõige on tegemist soovitusega, mis baseerub aktsia väärtushinnangul,” kirjutas Bloombergi teatel klientidele investeerimispanga analüütik Derek De Vries. Eraldi aga tõsteti kogu Euroopa pangandussektori soovitust neutraalsele (mis tähendab reeglina lähima 12 kuu jooksul kuni kümneprotsendilist tõusu) põhjendusega, et krediiditurg on „halvimast üle saanud” ning pangad on kriisi ulatusest juba aru saanud.

Maailma ühe suurema kaevanduskompanii Anglo Americani aktsia hind kerkis 3,3 protsenti 3,265 Suurbritannia naelani, sest investeerimispank soovitas aktsiat „kindlasti osta”. Panga analüütikud tõstsid kogu sektori soovituse varasemalt neutraalselt atraktiivseks.

Põhjamaade börsidel oli Ericssoni aktsia hind kerkinud Stockholmi börsil kahe protsendi võrra 12,21 Rootsi kroonini, Nokia aktsia hind aga kallinenud 1,8 protsenti 21,92 euroni.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara