13. märts 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Naftabarreli hind käis ülalpool 110 dollarit

Nafta hind kerkis eile õhtul 110,20 dollarini barrel, sest dollari kursi langus uuele rekordmadalale tasemele pani investoreid/spekulante otsima kaitset valuuta nõrgenemise vastu.

Täna hommikul on musta kulla hind mõnevõrra langenud. Singapuris oli nafta aprillilepingute hind 109,73 dollarit barrel.

Fundamentaalsete näitajate poolest pole suurt midagi lahti. USA energeetikaministeeriumi statistika kohaselt kasvas nafta laoseis möödunud nädalal Ühendriikides kolm korda rohkem kui analüütikud ootasid. Rahvusvahelise energeetikaagentuuri (EIA) statistika kohaselt on märgatavalt kasvanud ka bensiini laoseis. Kuid positiivsete statistiliste mõju jäi lühiajaliseks.

„Oli näha, et nafta hind sai kerge löögi pärast seda, kui EIA andmed olid avaldatud,” lausus uudisteagentuurile AP Commonwealth Bank of Australia toorainestrateeg David Moore. „Paraku kestis see ainult lühiajaliselt ning nafta hinnad läksid üles ja üles,” lisas ta. „Mõned investorid vaatavad naftat ja teisi tooraineid kui kaitset nõrgeneva dollari ning võib olla ka inflatsiooniohu vastu,” põhjendas Moore nafta hinna kiiret tõusu viimastel päevadel.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077