Autor: Agnes Ojala • 10. märts 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

UPM Kymmene: puidu hind on kasvanud kolmandiku

Paberitootja UPM Kymmene juht Ando Jukk ütles aripaev.ee-le, et probleemid Venemaa toormega on puidu hinda kolmandiku võrra kergitanud.

UPM Kymmene, mida Kohilas asuva vineeritootja Baltic Panel Group juht Tiit Tammsaar peab oma ainsaks konkurendiks Eestis, saab Juki sõnul ka raskemaks muutunud tingimustes hästi hakkama.

„Meie kasutame ainult kohalikku tooret ja selles mõttes probleemid Venemaaga meid ei mõjuta. Kindlasti aga mõjutavad möödunud aasta aprillisündmused kogu turgu. Kuna tooret Venemaalt ei tule, on konkurents tihenenud ja puit muutunud umbes kolmandiku võrra kallimaks,“ märkis ta.

Seda, kuivõrd on kallim toore mõjutanud UPM Kymmene väljamüügihindu, Jukk kommenteerida ei soovinud, öeldes siiski, et ettevõte saab ka raskemates tingimustes hästi hakkama. „Hinnad on kõrgemad, aga meie tulemused on siiski kenad,“ lisas ta.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077