7. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maksu- ja tolliamet peatas ajutiselt Onistari tegevuse

Maksu- ja tolliamet peatas ajutiselt Eesti suuruselt kolmanda alkoholitootja Onistar tegevuse, kuna firmal on jäänud õigel ajal tasumata aktsiisimaksu tagatis.

Mullu detsembri lõpus määras maksu- ja tolliamet Onistarile uue, senisest suurema tagatissumma ning kohustas selle järgneva 14 päeva jooksul tasuma, mis lubab arvata, et ametil tekkisid kahtlused viinaettevõtte maksevõimes ehk usaldusväärsuses, kirjutas Eesti Ekspress.

Eesti Päevaleht teatas juba aasta algul Onistari 30-miljonilisest (pluss intressid) maksuvõlast.

Tänavu jaanuari lõpus lõppes Onistaril seni kehtinud tagatise kehtivustähtaeg, kuigi seaduse järgi peab ettevõte tasuma uue tagatissumma 40 päeva enne eelmise kehtivuse lõppemist.

Seetõttu peatas amet Onistari tegevuse kuni 60 päevaks või kuni asjaolude selgumiseni.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077