7. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Araablased: nõrgenev USA majandus on meie võimalus

The Arabian Business avaldas täna, et Pärsia lahe äärsed naftamagnaadid ootavad igatsedes Ameerika Ühendriikide majanduslangust, et oma äri veelgi edendada.

Bahreini keskpank avaldas eile, et Pärsia lahe äärseile naftatootjaile avaneb enneolematu võimalus teenida kohalikelt dollariga seotud valuutadelt, sest kontrastiks ühendriikide känguvatele majandusnäitajatele valitseb Araabia riikides majandusbuum.

"Siin on uus võimalus uue fenomeni vormis - nõrgenev Ameerika Ühendriikide majandus kõrvuti tohutu majanduskasvuga Pärsia lahe riikides ning Aasias," ütles Bahreini keskpanga esindaja Rasheed al-Maraj esimesel valitsuse korraldatud äriteemalisel ümarlaual.

"Seda enam, et vaatame asjale pikas perspektiivis, kus pole lühiajalistele trendidele iseloomulikku tõmblemist," ütles Maraj.

Väikseim majandus Pärsia lahe äärsetest riikidest, Bahrain, panustab Maraji sõnul dollarile.

Nõrgenev dollar suurendab Saudi Araabias, Araabia Ühendemiraatides ja Kataris plahvatuslikult inflatsiooni. Samas on toornafta hind viimase seitsme aasta jooksul neljakordistunud.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077