5. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ebaseaduslikult kalastanud Läti laev pidi Eestile loovutama 5 tonni kala

Eile õhtul eskorditi Saaremaale, Sõrve sääres asuvasse Mõntu sadamasse Eesti territoriaalvetes kinni peetud lätlastele kuuluv kalalaev "Grifs", lastiks 17,5 tonni kilu ja räime, mis osaliselt oli püütud siinsetest territoriaalvetest.

Lätlased pidid sellest viis tonni pidi laevakapten loovutama Eesti riigile, kirjutas Oma Saar.

Eile õhtul kella 21.30 paiku eskorditi Saaremaale, Sõrve sääres asuvasse Mõntu sadamasse Laev tabati kui ta oli 0,72 meremiili sisenenud Eesti riigi piiridesse. Laeva kapteni kinnitusel ei teinud ta seda tahtlikult ja oli enda sõnutsi tihti kontrollinud oma koordinaate, et mitte sattuda võõrastesse vetesse ning ei osanud seletada kuidas taoline asi võimalikuks sai.

Keskkonnainspektsiooni Saaremaa büroo juhtivinspektori Heino Vipi andmetel oli laeval antud piirkonnas kalapüügiluba olemas, kuid Eesti vetes siiski püüda ei oleks tohtinud.

Vipi sõnul konfiskeeriti kokkuleppemenetluse tulemusena laevalt viis tonni kala, mis kohapeal ka kohalikku külmhoonesse transporditi. Kala müügist saadava tulu läheb Eesti riigile.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077