Trükitöö hinda mõjutavad pisiasjad

Trükitööd tellides tasub pisiasju tähele
panna, sest mõnikord võib formaadi muutmine mõne millimeetri võrra anda
tuhandeid kroone kokkuhoidu.

Trükiteenuse hind oleneb eelkõige kasutatavate värvide arvust ja paberi liigist, just nende näitajate põhjal arvutatakse töö hind vastavalt kogusele. Trükitagu mingit toodet siis üks või kümme tuhat, trükiplaadid tuleb teha niikuinii ja just viimaste valmistamine ongi üks oluline hinnanäidik. Seega võib trükitöö hinna kirvereegli sõnastada järgnevalt: tiraaþi suurenedes tükihind langeb.

ASi Multiprint tegevjuht ja trükiliidu volikogu liige Koit Variksoo oli seda meelt, et trükise kujundus tellitaks asjatundjatelt. Kui firma soovib hoiduda vahendusteenusega kaasnevatest kuludest, tuleb enne materjalide ettevalmistamist trükikoja reproosakonnalt täpsed parameetrid küsida.

Trükkija üle otsustamisel peab Koit Variksoo hinnangul arvestama trükise iseloomule vastava tehnika ja oskusteabe ning kogusele vastava tootmisvõimsuse olemasolu.

"Hea trükikoda suudab pakkuda asjatundlikku abi, mahtuda etteantud tähtaja sisse ja võimaldada logistilisi lisalahendusi," iseloomustas ta. "Trükitööstuses toimib reegel - mida lihtsamini on lõpptoode valmistatav, seda tihedam on konkurents selle tootmisel."

Paberi valikul soovitavad trükkalid luksuse tagaajamisega mitte üle pingutada. "Igapäevased blanketid ja reklaamkirjad tasub trükkida tavalisele valgele paberile," ütles Vesselov. "Kallimad paberiliigid aga valida eksklusiivsete toodete - kutsete ja juubeliväljaannete valmistamiseks."

Osale arutelus

  • Äripäev

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara