Autor: dv.ee • 21. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ZIP Mööbel läheb Lätti

Läti mööbliturg köidab Eesti tootjaid oma suurusega. Samuti pakutakse Lätis vähe mööblit keskmise sissetulekuga klientidele.

"Me oleme juba pikka aega kaalunud laienemist Läti turule. Baltimaade suurima kaubanduskeskuse Spice ehitamine Riiga innustas meid veel rohkem," teatas mööbliettevõtte ZIP Mööbel direktor Iolanta Demahina venekeelsele uudisteportaalile dv.ee.

Tema sõnul pakutakse Läti turul liiga vähe mööblit nn smart-kliendile, st keskmise või natuke üle keskmise sissetulekuga inimesele. Seetõttu äratas ettevõtte toodang antud segmendi klientides huvi.

“Muidugi, mingitest tulemustest on veel vara rääkida, oma esinduskaupluse Lätis avasime me alles 2007. aasta novembris. Esimeste kuude läbimüük oli küll planeeritust väiksem, kuid me ei kaota optimismi,” märkis Demahina. “Pealegi, me ei kavatse piirduda ainult Läti turuga, vaid tahame laieneda edasi Lätti.”

Majandusraskused puudutasid ka Läti turgu, kuid mitte sellisel määral nagu Eestis. See annab lootusi Läti turule edukalt siseneda. Samal arvamusel on ka suure mööbliettevõtte Standard AS spetsialistid, kelle esindus Läti pealinnas Riias on avatud juba üle aasta ning spetsialiseerub kontori- ja hotellimööblile. Firma esindajate sõnul tagab Läti turu suurus klientide rohkuse.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077