19. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Krenholmi Rootsi omanik otsib partnerit Indiast ja Pakistanist

Raskustes Krenholmi Rootsi emafirma Borås Wäfveri otsib partnerit Aasiast ega välista ka kogu firma müüki, kirjutab Rootsi majandusleht Dagens Industri.

„Kõik on võimalik. Tihe partnerlus on ehk siiski tõenäolisem,” ütles lehele Borås Wäfveri juhatuse esimees Stig-Arne Blom, kelle sõnul on käimas kõnelused ühe India ja ühe Pakistani firmaga. Nende jaoks oleks see ühtlasi võimalus ELi turule pääsemiseks.

„Välistatud pole ka kogu firma müük mõnele India või Pakistani börsiettevõttele ning kauplemise jätkamine Stockholmi börsil,” ütles Blom. „Põhiline, et leiaksime mudeli, mis sobib mõlemale poolele,” jätkas ta.

Praegu otsitakse eelkõige partnerit, kes varustaks tehast toorkangaga.

Tekstiilifirma raskusi, mis sunnivad Narvas läbi viima suuri koondamisi ning ketramist lõpetama, seletab Blom nõrga dollari ja Eesti palgatasemega, mis Aasiaga konkureerida ei suuda.

Läinud aastal Krenholmis töötanud 3000 töölisest jääb maikuu lõpuks koondamiste järel tööle 1100.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077