Autor: Hille Tressum • 3. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Onistaril ligi 30 miljoni kroonine maksuvõlg

Viinatootja Onistar on Eesti maksu- ja tolliametile võlgu ligi 30 miljonit krooni. Ettevõtte ise teemat kommenteerima ei soostunud.

Maksehäireregistri raport näitab, et alkoholitootja Onistar on maksu- ja tolliametile võlgu 29 942 501 krooni, millele lisandub veel intressivõlg.

Onistari juhatuse liige Jaan Mölder ei soostunud teemat põhjalikult kommenteerima. Mölder ei kinnitanud ega lükanud ümber fakti, kas ollakse maksuametile võlgu või mitte, kuid andis mõista, et firmal probleeme ei ole.

Maksu- ja tolliameti avalike suhete peaspetsialist Priit Rum aga kinnitas registri andmeid. "Me ei saa maksuasjadest ilma ettevõtte nõusolekuta rääkida, kuid ma saan kinnitada, et võlg on olemas ning antud summale lisandub veel intressivõlg. Samuti ei saa ma avaldada võla tekkimise põhjusi," sõnas Rum.

Onistari juhatuse liikme Igor Savenkovi sõnul on probleem tekkinud seoses täiendavate investeeringute puudumise ning alkoholituru halbade tingimustega. Ettevõttel on plaanis kustutada võlg kahe nädala jooksul.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077