Autor: Tiit Elner • 20. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Gaasitoru Kesk-Aasiast Venemaale saab teoks

Täna kirjutasid Venemaa, Kasahstan ja Turkmenistan alla kaua viibinud kokkuleppele Kaspia-äärse gaasijuhtme rajamiseks. See tugevdab Venemaa kontrolli gaasitarnete üle Euroopasse.

Siinpuhul võib rääkida rajatavast trassist kui konkurendist Euroopa Liidu toel kavandatud Venemaast mööda minevale juhtmeprojektile Nabucco, kirjutas ajaleht Kommersant. Alguspunktiga Türgisse määratud Nabucco projekt ei ole saanud tootjailt piisavaid garantiisid vajalikus mahus toormetarnete kohta, võimalik ühendus Kesk-Aasia ja Kaspia varudega on seni jäänud mõtteks.

Mööda Kaspia mere idakallast 2010. aastaks ehitatava juhtme võimsus on 20 mld tonni süsteemi edasise laiendamise võimalusega, ütles Venemaa energeetikaminister Viktor Hristenko. Turkmenistan, Kasahstan ja Venemaa leppisid Kesk-Aasia gaasi ekspordikanali ühise rajamise põhimõtteliselt kokku selle aasta mais.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077