19. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

BLRT rajab Ukrainasse kalli gaasitehase

Balti Laevaremonditehase tütarfirma Elme Messer Gaas ehitab Ukraina rasketööstuspiirkonda ligi pool miljardit krooni maksva gaasitehase.

Ukraina metallitööstuse epitsentrisse Dnepropetrovskisse rajatav tehas valmib vähem kui kolme aastaga ning hakkab tootma 120 miljonit kuupmeetrit gaasi aastas.

Elme Messer Gaasi juhatuse liikme Igor Bermani sõnul on Dnepropetrovskisse uue tehase rajamine ettevõttele strateegiline samm, millega planeerib haarata Ukraina gaasiturust 10 protsenti. Lisades, et meil ei ole kavas piirduda ainult selle konkreetse projektiga, osaleme Ukrainas läbirääkimistes veel kaheksas sarnases projektis.

Õhugaasitehas rajatakse Interpipe kontserni kuuluva ettevõtte Dneprostal tehnoloogiliste protsesside toetamiseks. Õhueraldustehases kasutatakse täiesti kaasaegset tehnoloogiat, mis on äärmiselt energiasäästlik ja võimaldab vastuseista pidevale energiaresurside kallinemisele millede mõju avaldub ka klientidele.

„Oleme Ukraina turul alates 2005 aasta maist kui ostsime Ida-Ukrainas Harkovis asuva õhueraldustehase. Baltikumi suhteliselt piiratud mahtude kõrval on Ukraina turg perspektiivne ja äärmiselt huvitav. Suuri võimalusi pakkuval Ukraina turul edukas olemiseks peab olema valmis võtma vastu kiireid ja meie majandusruumis ebastandartsetena tunduvaid otsuseid,“ rääkis Igor Berman.

Õhugaasitehas toodab hapnikku meditsiini, kalakasvatuse, metallitööstuse tarvis, lämmastikku toiduainetööstuses külmutamiseks, külmkuivatamiseks, toiduainete pakendamisel, tulekustutussüsteemides ning eletroonikatööstuses ja argooni keevitamiseks, toiduainetööstuses pakendamiseks ning pakettakendes kasutamiseks. Esmalt surutakse õhk kokku ning seejärel külmutatakse -180 kraadini, misjärel on võimalik gaaside eraldumine.

BLRT Gruppi kuuluv Elme Messer Gaas tegutseb Eestis, Lätis, Leedus, Venemaal Kaliningradis ja Ukrainas. Ühisettevõte maailma juhtiva gaasifirma Messeriga loodi 1999. aastal. Kokku pakub Elme Messer Gaas üle 130 meditsiinilise, toiduainetööstusliku ja tööstusliku gaasi ja gaasisegu, samuti pakutakse laias valikus gaasilõikamise ja gaasikeevituse seadmeid. Elme Messer Gaasi Grupi prognoositav käive sel aastal on 350 miljonit krooni.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077