Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 11. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome energiakontsern kaalub 5 miljardi kroonist tehast Eestisse

Soome päritolu energiakontsern Vapo, millele kuulub ka Tootsi Turvas, kaalub Soome, Rootsi või Eestisse 4,5 miljardi kroonise biokütusevabriku rajamist.

Investeerimisotsus tehakse 2009. aasta lõpus, kirjutas Kauppalehti.

Vapo on kaardistanud alad, kuhu saaks teha puu- ja turbajäätmeid toorainena kasutava biodiisli tehase. Välja on valitud alad Rootsis, Soomes ja Eestis. Järgmisel suvel valitakse 3-5 kohta ja Vapo teeb neis paikades uuringud.

Lisaks on Euroopa Liidu direktiividega paika pandud, et aastaks 2020 peab kütusteturul olema biokütuse kasutusmahuks 10%.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077