Soome firma ostab Sangari õmblusvabriku Valgas

M.A.S.I Company OY ja AS Sangar
allkirjastasid reedel lepingu, mille kohaselt Soome firma omandab 100% AS Sangar
Valga Vabriku aktsiatest.

Viimastel aastatel peamiselt allhangetele orienteerunud Valga vabrikus töötab üle 200 inimese ning 2006. aasta käive oli 70 miljonit krooni, kirjutas Valgamaalane.

AS Sangar juhatuse esimehe Gunnar Krafti andmeil on M.A.S.I Company OY Sangari Valga vabrikuga koostööd teinud alates 2000. aastast ja kuna M.A.S.I poolt tellitava allhanke osakaal moodustas juba üle 80% Valga vabriku toodangust, otsustas AS Sangar müüa vabriku aktsiad ning keskenduda oma kaubamärgiga päevasärkide tootmisele Tartus.

M.A.S.I Company OY on noorte- ja spordirõivaid tootev ning turustav ettevõte. Firma käive 2006. aastal oli 13,8 miljonit eurot, ettevõte annab tööd 135 inimesele ning firma kaubamärkide hulka kuuluvad Lee Cooper, Very Nice, Sail Ski, Fredrikson ja Tiklas.

Ettevõttel on Soomes kaks tootmiskohta ja peamine turustuspiirkond on samuti Soome. Ostuga püütakse tugevdada strateegiat, mis põhineb kindlatel ja paindlikel tarnetel. Samuti võimaldab lähipiirkonnas tootmine paremini jälgida nii tootmise kvaliteeti kui ka ökoloogilisust.

Firma jätkab Valga ettevõtte tegevust endisel viisil ja töötajate arv kindlasti ei vähene. Uuel omanikul on plaanis teha täiendavaid investeeringuid uutesse seadmetesse ning spetsialiseeruda valdavalt pükste tootmisele.Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara