31. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Coca-Cola: müüme Eestis nõuetele vastavat joogivett

Coca-Cola HBC Eesti teostab radioloogilisi uuringuid vastavalt seaduse nõuetele, kommenteeris ettevõtte esindaja infot, et iga seitsmes eestlane tarbib soovitavast kõrgema radioaktiivsusega vett, mis võib soodustada vähktõve teket.

Viimane test on tehtud 2005. aastal, mis näitas vee vastavust nõuetele, kinnitas Coca-Cola HBC Baltikumi avalike suhete juht Raimond Made. "Me teeme neid teste iga 3 aasta järel ning järgmine test toimub 2008. aastal," ütles ettevõtte esindaja.

Sotsiaalministeeriumi tellimusel valminud uuringu kohaselt tarbib umbes 14 protsenti eestlastest maapõuest pumbatud vett, mille radioaktiivsus ületab kehtestatud norme.

Tegu on loodusliku nähtusega, kinnitab Eesti Geoloogiakeskuse hüdrogeoloogia osakonna vanemhüdrogeoloog Lehte Savitskaja, kelle sõnul on radioaktiivsus vette sattunud kivimitest. Reostus vett spetsialisti sõnul mõjutanud pole, sest selle eest kaitseb 70 meetri paksune savikiht.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077