Mööblitootja: Eesti tööjõud on endiselt kordades odavam kui Saksamaal

Valga Gomab Mööbel ASi ekspordijuhi Rene
Üprausi sõnul on Eesti tööjõud endiselt kolm kuni viis korda odavam kui Taanis
või Saksamaal, ka toorme hind on viimasel ajal pisut langenud.

Üpraus ütles, et vaikselt on toorme pakkumine suurenenud ja hinnad hakanud langema. Päris uksi kinni panna Eesti mööblitootjad ei kavatse, kuigi olukord paistab teie (Äripäeva – toim.) arvates lootusetu. Tööjõud on ka veel kolm kuni viis korda odavam kui näiteks Taanis või Saksamaal, kus tänase päevani toodetakse edukalt mööblit.“

Dv.ee ajakirjanik Julia Vlassova kirjutas eile mööblitööstuse tooraine ja tööjõu kallinemisest, millele lisandus töökäte nappus ning kõrge inflatsioon.

Ka Valga Gomab Mööbel on kvalifitseeritud tööjõu nappusega kokku puutunud. „Meie ettevõte asub piiri ääres ja praegu on veel võimalik leida tööjõudu Lätist,“ rääkis Üpraus ajakirjanikule. Tema sõnul pole Valkas suuri tööstusettevõtteid, mistõttu paljud sealsed elanikud käivad Eestis tööl. Samas on Valga Gomab Mööbel suurte tootmismahtude planeerimisel targu ettevaatlik.

Üprausi sõnul pakub väikeettevõtetele väljapääsu kitsam spetsialiseerumine. See tähendab, et tuleks valmistada unikaalset toodangut, läbi viia erinevaid projekte, pakkuda eksklusiivtooteid ning –teenuseid. „Väikestel firmadel on raske praegu turul konkureerida, selleks tuleb leida oma niðð,“ rääkis Üpraus.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara