4. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Börsikommentaar: paberitootjad läksid müügiks

Deutsche Banki analüütikud soovitavad Põhjamaade paberitootjate aktsiad müüa.

Stora Enso aktsia hind kukkus 5,6 protsenti, 12,65 euroni. UPM-Kymmene aktsia hind sööstis 5,1 protsenti alla, 15,93 euroni. Varem soovitasid analüütikud aktsiad osta, nüüd müüa.

M-Reali aktsia hind langes 4,9 protsenti, 3,65 euroni. Seda aktsiat soovitati varem osta, nüüd kõlbab see hoidmiseks.

Lisaks Soome paberitootjatele sai pihta ka Norra oma. Norske Skogindustrieri aktsia hind langes 3,4 protsenti, 54,40 Norra kroonini. Varem soovitati maailma suurima ajalehepaberi tootja aktsiat hoida, nüüd aga müüa.

„Euroopa paberitootjate konkurentsivõime ülemereturgudel on saanud kõvasti lüüa ning ohus on ekspordimahud,“ kirjutas Deutsche Banki analüütik Mathias Carlson Bloombergi andmetel. „Me eeldame, et parimal juhul suudavad Euroopas paberihinnad jääda praegusele tasemele.“

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077