Autor: Agnes Ojala • 28. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

E-ainetest on pungil ka kõige tavalisem toit

Meie igapäevases toidus, isegi saias ja jogurtis, leidub rohkelt lisaaineid.

Sai ja jogurt sisaldavad vähemalt nelja E-d, vorstid, maiustused ja värvilised mahlajoogid mitu korda rohkem, kirjutas Päevaleht Online.

Toomas Paalma, Tallinna tehnikaülikooli toiduinstituudi õppetooli juhataja ja professor, nimetab lisaaineid tänapäeva mugavustoidu loomulikuks koostisosaks: "Stabilisaatorid pannakse vorsti selleks, et vett müüa - see seob vett, muidu vorst tilguks."

Rakvere lihakombinaadi toote-arendaja Kristel Tõnissoni sõnul lisatakse kõiki E-aineid väikestes vajalikes kogustes, eesmärgiga siduda vett, saada vorstile roosat värvust, ilusat lõikepinda, pikemat säilivusaega ja head maitset.

"Tervele inimesele ükski nendest E-dest probleeme ei tekita," märgib Paalma. "Ent see, mis miljonile on ohutu, ei pruugi olla seda miljoni esimesele."

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077