Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 27. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kalev müüdi paberite järgi välismaisele fondile

Kalevi ja Tere uue omanikuna teatakse Indrek Rahumaad, kuid paberid ütlevad, et selleks saab hoopis Luksemburgi investeerimisfond.

Eesti Ekspress kirjutab, et kes Kalevi müügiteates näpuga hoolikalt järge ajas, teab, et nüüd kuuluvad need eestimaised tööstuspärlid Luksemburgis registreeritud fondile Alta Capital Partners S.C.A. See on äsja asutatud muutuva kapitaliga (ehk nn SICAR-tüüpi) investeerimisfond, mille kontor asub pisiriigis d'Eschi-nimelisel tänaval.

Rahumaa märkis kommentaariks, et toiduaineäri varad "kolitakse" neil päevil tõesti tõepoolest kõik Luksemburgi fondi alla.

Luksemburgi fondi osanikud on 80 protsendi ulatuses neli Alta Capitali partnerit. Lisaks Rahumaale ja Andres Rätsepale veel Jaak Raid ja leedulane Marius Binkevicius. Ülejäänud osakud kuuluvad Briti varahaldusfirmale Bonfield Asset Management. Ks täpselt on fondi omanikud, keeldub Bonfieldi fondijuht Dominic Jennings vastamast.

Aripaev.ee küsimusele, kas ka nelja aasta pärast kuulub veel Kalev eestlastele, vastas Rahumaa pressikonverentsil: "Jah".

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077