26. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

H M kvartalikasum kasvas veerandi võrra

Euroopa suuruselt teise rõivaste jaemüüja Hennes Mauritz teise kvartali kasum kasvas tänu uutele turgudele ning dollari nõrkusele veerandi võrra, teatab Bloomberg.

Augustis lõppenud kvartalis sai ettevõte 3,17 miljardit Rootsi krooni (5,4 miljardit Eesti krooni) võrrelduna 2,54 miljardi SEKga (4,3 miljardi Eesti krooniga) aasta tagasi. Tegevuskasum kasvas 4,23 miljardi Rootsi kroonini, mis jääb alla analüütikute poolt ennustatud 4,36 miljardi krooniga.

H M, mis muuhulgas alustas maikuus poplaulja Kyle Minogue poolt esitletud ujumiskostüümide müümist, avas selle aasta üheksa kuuga 99 uut poodi. "Ettevõttel on olnud viimastel kuudel head müügitulemused, on avanud uusi poode ning on saanud kasu dollari nõrgenemisest," kommenteeris uudisteagentuurile ettevõtte tulemusi Sydbanki analüütik Jesper Hansen. "Ma olen H M suhtes väga positiivselt meelestatud, eriti pikemaajalist investeerimishorisonti silmas pidades," lisas ta.

Täna alustas H M aktsia Stockholmi börsil protsendilise tõusuga 394,50 Rootsi kroonini.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077