Autor: Agnes Ojala • 24. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elektroonikafirma plaanib müüa Pärnu tehasehooned

Soome kontserni kuuluv elektroonikat tootev OÜ Scanfil kaalub plaani müüa maha oma tehasehooned Pärnus.

"Me alles kaalume müügivõimalusi, kuid see ei mõjuta kuidagi meie tootmist," märkis ettevõtte tegevjuht Harri Takanen.

Nimelt on ettevõttel plaanis hooned maha müüa, et neid siis rentnikuna edasi kasutada. Sammu põhjuseid Takanen praegu kommenteerida ei saanud.

Möödunud nädalal kirjutas Soome majandusleht Kauppalehti, et Scanfilil on plaanis müüa tehased Soomes Vantaas, Eestis ja Ungaris, et sellega majandustulemusele positiivset lisa saada.

Scanfili kasum langes aprillist juunini veidi, ulatudes 4 miljoni euroni (62,6 miljoni kroonini), samas aga ületas see analüütikute ootusi miljoni euro võrra.

Scanfil tegutseb Pärnus alates 1997. aastast. Möödunud aastal avas ettevõte Pärnus vana tehasehoone kõrvale uue, millega lisandus 250 töötajale 150.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077