Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 20. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tõnu Ehrpais: metsaomanikud on Eestis topelt maksustatud

Viiratsi Saeveski juhataja Tõnu Ehrpais ütles Äripäeva majanduskonverentsil Äriplaan 2008, et Eestis on metsaomanikud topelt maksustatud ja see teeb nende elu ja arengu väga raskeks.

"Riik on metsaomanikele kehtestanud maksu käibe, jah just käibe pealt ja lisaks on ka kõrgendatud maamaks," ütles Ehrpais.

Ta jätkas, öeldes, et edasi oleks vaja, et riik reageeriks kiiresti ja kõrvaldaks jätkusuutlikku arengut takistavad tegurid. "Pall on hetkel poliitikute käes," ütles Ehrpais. Küsimus on ka poliitikute vastutustundes ja aega otsuste tegemiseks on pool aastat, muidu hakkab tema sõnul väga tõsine taandareng selles sektoris. "Aga loota on vaid iseendale ja loodame, et poliitikud on omade poolel," lisas ta.

"Positiivne stsenaarium võiks olla, et omandit õigesti majandama saada, just see maksustamise teema muutmine. Saime koalitsioonilepingusse teema sisse, et vaadatakse üle, aga juba tehtud parandus oli kahjuks kosmeetiline, kuigi uus lubadus arutelule on meil olemas. Väga raske on omandit majandada, kui maksustatakse käivet," selgitas Ehrpais.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077