5. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mattel korjab müügilt uue partii Hiinas toodetud mänguasju

Mänguasjatootja Mattel teatas, et korjab müügilt veel 775 000 Hiina allhankijate valmistatud mänguasja, kuna nende tootmisel kasutatud värv võib tervisele ohtlik olla.

Valdavalt on tegemist Matteli kõige populaarsema kaubamärgi Barbie nuku aksessuaaridega. Müügist korjatakse ka muusikainstrumendid Bongo Band Toys ning Geo Trax mängurong, kirjutab Wall Street Journal.

Mattelile on see sel suvel juba kolmas kord Hiinas valmistatud mänguasju tooteohutusprobleemide pärast müügist korjata. Augusti algul võeti üle kogu maailma müügist tagasi 1,5 miljonit mänguasja, kus samuti oli kasutatud tervisele ohtlikku värvi. Veidi hiljem veel 18 miljonit mänguasja, mis sisaldasid lastele ohtlikke väikeseid magneteid.

Barbie ja Fisher-Price'i kaubamärgid on seni olnud ühed usaldusväärsemad maailmas, kirjutas WSJ. Augusti algusest on Matteli aktsia langenud 7%.

80% mänguasjadest toodetakse tänasel päeval Hiinas. Mattel tellib Hiina allhankijatelt kolmandiku oma mänguasjadest.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077