4. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

H M ekspluateerib India tööjõudu

Rootsi rõivakett Hennes Mauritz on üks neid Euroopa rõivakette, mis briti ajalehe The Guardian uurimuse järgi ekspluateerib India tööjõudu.

Palgad võivad olla nii madalad, et 48-tunnise töönädalaga töötades saab tunnipalka vaid 13 penni ehk kolm Eesti krooni. Selle rahaga ei ela ära ka Indias Bangalore'is.

India suurim valmisrõivaste eksportija Gokaldas Export, mis teeb allhanget sellistele tuntud kaubamärkidele nagu Marks Spencer, Mothercare, H M, kinnitas, et tekstiilitöölistele makstavad palgad üheksatunnise tööpäeva eest võivad olla kõigest üks nael ja 13 penni ehk 26 Eest krooni.

The Guardian uuris töötingimusi mitmes India tekstiilivabrikus, kus töölised kaebasid lisaks madalatele palkadele ka üle jõu käiva töötempo ning halva kohtlemise üle.

"Artiklis kirjeldatud töötingimused on loomulikult lubamatud ning vastuolus meie printsiipidega. Tegime järelepärimise oma kontorisse Bangalore'is, et saada täpsemat infot," kommenteeris Rootsi uudisteagentuurile TT firma H M pressiesindaja.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077