31. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Töötleva tööstuse kasv aeglustub

Eesti tööstusettevõtete toodang suurenes 2007. aasta juulis võrreldes eelmise aasta juuliga, kuid vähenes käesoleva aasta juuniga võrreldes, teatas statistikaamet. Võrreldes aasta algusega on tööstuse kasvutempo veidi aeglustunud.

Sesoonselt korrigeeritud andmetel tootsid Eesti tööstusettevõtted juulis 1% vähem toodangut kui juunis. Kui tänavu aasta alguses suurenes toodang tööstuses kokku eelmise aasta sama ajaga võrreldes 8-9%, siis juulis oli tööstustoodangu kasv 5%, sealhulgas töötlevas tööstuses 4%.

Kõige rohkem mõjutasid töötleva tööstuse toodangu kasvu elektrimasinate, keemiatoodete ja ehitusmaterjali tootmine.

Tegevusalati oli kõige suurem toodangu kasv elektrimasinate ja -aparaatide tootmises (31%). Üle 80% selle haru toodangust eksporditakse. Ehitusmaterjali ja keemiatoodete toodang suurenes seoses ehitusturu jätkuva arenguga, kuigi aeglasemas tempos.

Toiduainetööstuse toodang võrreldes eelmise aasta juuliga oluliselt ei muutunud. Jookide tootmine, mis kasvas esimesel poolaastal kiiresti, jäi eelmise aasta juuli tasemele. Selle aasta algusest langustrendis olnud puidutööstuse toodang suurenes juulis 3%.

Alates 2000. aastast on tööstustoodang olnud kasvutrendis.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077