• 29.08.07, 12:00
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Heinekeni kasum kukkus trahvi tõttu

170 riigis oma õlut turustav Hollandi õlletootja Heineken teatas poolaasta kasumi 30 protsendisest langusest, vahendab Bloomberg.
Kasumi kukkumise taga oli Euroopa Komisjoni poolt kartellikokkuleppe eest tehtud trahv.
Kui aaasta tagasi teenis esimesel poolaastal Heineken 433 mln eurot, siis sekord vaid 302 mln eurot.Õlletootja käive kasvas 6,8 protsenti, 6,1 mld euroni.
Heinken pole nõus Euroopa Komisjoni poolt tehtud 219 mln eur suuruse trahviga, mille juured ulatuvad Hollandis toimunud hinnakokkulepetesse aastatel 1996 kuni 1999. Ettevõte jätkab protestimist.
Ettevõte teatas, et käibekasv aeglustub teisel poolaastal Põhju-Euroopas valitsenud märgade ilmade tõttu. Heineken Light Premium ei jõua USAs sel aastal tasuvuspunktini.
240 mln eurose erakorralise kuluta oleks ettevõte kasum kasvanud 35 protsenti, 548 mln euroni. Sellel baasil ootas näiteks WsestLB analüütik Ben Maitland kasumiks 497 mln eurot.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 10.10.24, 14:42
Lihtne lahendus ettevõtte juhile võlgade haldamiseks - Infopanga võlaregister
Ettevõtte juhid puutuvad sageli kokku keeruliste võlgnikega ja hilinenud maksetega, mis võivad mõjutada ettevõtte rahavoogusid ja tekitada täiendavat stressi. Võlgnikega tegelemine on aeganõudev ja koormav protsess, eriti kui sellega kaasnevad pidevad meeldetuletused, vaidlustused ja võlgnike passiivsus. Infopanga võlaregister pakub aga tõhusat lahendust, mis aitab juhtidel hallata võlgnevusi kiiremini ja lihtsamalt, säästes nii aega kui ka närve.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Tööstusuudised esilehele