Autor: Mariliis Pinn • 27. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Graanul Invest kerkis suurimaks graanulitootjaks

Imavere saeveski külje all tegutsev saepurugraanuli- ehk pelletitootja AS Graanul Invest, mis aasta tagasi ostis ära kõrval asuva konkurendi OÜ Delcotek, kasvatas mullu käivet kolm korda ning kasumit suisa viis korda.

Graanul Invest andis eelmisel aastal 140 000 tonni toodangut ehk rohkem kui senine Eesti suurim saepurugraanulitootja, Valgamaal asuv ja lätlastele kuuluv AS Hansa Graanul, kirjutas Äripäev. Lisaks tootmisele Eestis kuulub Graanul Investile graanulitootmistehas Leedus Alytuses ja tänavu käivitus uus graanulitehas Lätimaal Launkalne saeveski kõrval.

"Meil oli tõsine huvi laieneda," põhjendas Graanul Investi tegevjuht ja üks omanikest Raul Kirjanen, miks nad konkurendi pakkumise vastu võtsid. "Suurim sünergia ühinemisest sündis sellest, et kui varem kasutasid mõlemad tehased nii paremat kui ka kehvemat tooret, siis nüüd toodab Delcotek kehvemast toormest pelleteid tööstustarbijatele ja Graanul Invest kvaliteetsemat toodangut kodutarbijatele." Peaaegu kogu toodang läheb eksporti, peamiselt Taani.

Tänavu aprilli algul oli Graanul Investis oluline omanikevahetus. Osa ettevõtte asutajaist, endised Sylvesteri tipptegijad müüsid oma suurosaluse kaasaktsionäridele ning viimased kaasasid uuteks investoriteks Alta Capitali omanikud Indrek Rahumaa ja Andres Rätsepa.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077