Graanul Invest kerkis suurimaks graanulitootjaks

Imavere saeveski külje all tegutsev
saepurugraanuli- ehk pelletitootja AS Graanul Invest, mis aasta tagasi ostis ära
kõrval asuva konkurendi OÜ Delcotek, kasvatas mullu käivet kolm korda ning
kasumit suisa viis korda.

Graanul Invest andis eelmisel aastal 140 000 tonni toodangut ehk rohkem kui senine Eesti suurim saepurugraanulitootja, Valgamaal asuv ja lätlastele kuuluv AS Hansa Graanul, kirjutas Äripäev. Lisaks tootmisele Eestis kuulub Graanul Investile graanulitootmistehas Leedus Alytuses ja tänavu käivitus uus graanulitehas Lätimaal Launkalne saeveski kõrval.

"Meil oli tõsine huvi laieneda," põhjendas Graanul Investi tegevjuht ja üks omanikest Raul Kirjanen, miks nad konkurendi pakkumise vastu võtsid. "Suurim sünergia ühinemisest sündis sellest, et kui varem kasutasid mõlemad tehased nii paremat kui ka kehvemat tooret, siis nüüd toodab Delcotek kehvemast toormest pelleteid tööstustarbijatele ja Graanul Invest kvaliteetsemat toodangut kodutarbijatele." Peaaegu kogu toodang läheb eksporti, peamiselt Taani.

Tänavu aprilli algul oli Graanul Investis oluline omanikevahetus. Osa ettevõtte asutajaist, endised Sylvesteri tipptegijad müüsid oma suurosaluse kaasaktsionäridele ning viimased kaasasid uuteks investoriteks Alta Capitali omanikud Indrek Rahumaa ja Andres Rätsepa.

Osale arutelus

  • Mariliis Pinn

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara