Autor: Mariliis Pinn • 23. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kasahstan ähvardab Lääne naftafirmasid

Kasahstan teatas, et võib loobuda koostööst Lääne naftafirmade konsortsiumiga, sest hiiglasliku Kashagani leiukoha tarvituselevõtuga Kaspia meres kahjustavad nood firmad väidetavalt keskkonda.

Maailma suuremad naftafirmad loodavad Kashagani naftaga täita torujuhtme, mis läheks Venemaast mööda ja kindlustaks tarned pikkadeks aastateks, kirjutas SL Õhtuleht. Samas on Kasahstanil projektis ainult väike osalus. 2005. aasta asemel loodetakse nüüd naftapumpamist alustada alles 2010. aastal ning Lääne firmad kahtlustavad, et neid tahetakse eemale tõrjuda. Venemaa talitas samamoodi, kui võttis Shellilt üle Sahhalin II projekti.

Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077