Autor: Mariliis Pinn • 19. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hiina peab USAga toidusõda

Hiina mahlafirma kahtlustab sagenenud sanitaarkontrollide taga väliskonkurentide püüdu vähendada Hiina ekspordivõimet, vahendas postimees.ee.

20 riiki eksportiv Huiyuani mahlatehas on esimest korda 15 aasta jooksul kistud toiduainete puhtusstandarditega seotud skandaali.

Huiyuani mahlatehase president Zhu Hinli nimetab tekkinud olukorda ebaausaks. «Paljudes teistes riikides ei ole toiduinspektsiooni tase kaugeltki nii hea kui Hiinas. Miks keskendutakse alati Hiinale? Kas seetõttu, et me ekspordime liiga palju?»

Eelmisel kuul keelustas USA ajutiselt osa Hiina meretoitude impordi, ootamaks ära tootjate kinnituse, et need ei sisalda ohtlikke jääkaineid. Hiina lõpetas omakorda ühe USA suurettevõtte valmistatud külmutatud kana- ja sealihatükkide sisseveo.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077