Autor: Mariliis Pinn • 6. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Austraalia tunnistas, kaitsevad Iraagis energiahuve

Austraalia kaitseminister vallandas süüdistused, nagu oleks nafta olnud Iraagi sõja alustamise peamiseks ajendiks, kirjutas Eesti Päevaleht Online.

Minister Brendan Nelson tunnistas intervjuus Austraalia ringhäälingukompaniile, et energiahuvid on riigi julgeolekupoliitikat mõjutanud. “Mitte ainult Iraak, vaid kogu Lähis-Ida piirkond on ülejäänud maailma jaoks oluline energiaga ning eriti naftaga varustaja, austraallased peaksid mõtlema, mis juhtub, kui me Iraagist enne õiget aega välja tõmbume,” kõneles minister.

Valitsuse kriitikud on ammu väitnud, et Austraalia ei tunginud koalitsioonivägede koosseisus Iraaki mitte väidetavate ning siiani leidmata massihävitusrelvade, vaid nafta pärast.

“Me ei läinud sinna nafta pärast ja me ei jää sinna nafta pärast, oleme seal selleks, et anda iraaklastele võimalus minna üle demokraatiale,” raius Valitsusjuht John Howard raadiojaamale 2GB antud intervjuus, et puhkenud pahameeletormi kustutada.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077