2. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

SMS-kelm laenas teiste nimel ligi 100 000 krooni

Jaanipäeva paiku tabas politsei mehe, keda kahtlustatakse teiste inimeste nimel ligikaudu 100 000 krooni laenamises. Nii suurt summat pole varem kellelgi välja petta õnnestunud.

Uurimise ajaks vahistatud 26aastast Tarmot kahtlustatakse mitmelt kiirlaenufirmalt rohkem kui 100 000 krooni laenamises teiste inimeste nime all. Põhja ringkonnaprokuratuuri prokuröri Alar Musta hinnangul pole see summa aga kindlasti lõplik, vaid suureneb veel, kirjutas Postimees.

"On alust arvata, et enamik isikuid andis oma internetipanga paroolid või deebetkaardi koos PIN-koodiga üle vabatahtlikult ja tasu eest," rääkis Põhja ringkonnaprokuratuuri prokurör Alar Must, lisades, et kohe, kui kelm konto oma kontrolli alla sai, võttis ta kahtlustuse järgi SMS-laenu kuni seitsmest laenukontorist.

Varem seitsmel korral süüdi mõistetud Tarmo tegutses Jõhvis ja Tallinnas, valides oma ohvriteks prokuröri sõnul kehvemal järjel, ka asotsiaalseid inimesi, kellele kelmi lubatud 500-kroonine tasu oli ahvatlev.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077