Autor: Agnes Ojala • 27. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Greenpeace: rohelisim elektroonika on Nokial

Greenpeace'i uues raportis kõige keskkonnasõbralikumate elektroonikatööstuste kohta kuulub taas esikoht Nokiale.

Arvutitootjad Dell ja Lenovo jagavad teist kohta. Neile järgnevad Sony Ericsson ja Samsung, kirjutas Rootsi majandusportaal e24.se.

Edetabeli suurim tõusja on Apple, kerkides möödunud aasta neljateistkümnendalt kohalt kümnendaks.

"Elektroonikahiiud võistlevad nüüd selle pärast, et toota järjest rohelisemaid tooteid. Kui Steve Jobs otsustas, et Apple peab loobuma ohtlikest kemikaalidest, tõusis õunafirma edetabelis hooga kõrgemale," kirjutas Greenpeace'i keskkonnabioloog Henrik Pedersen.

Greenpeace järjestas keskkonnasõbralikud elektroonikaettevõtted sel aastal neljandat korda.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077