26. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia Taastuvenergia ettevõtte uus direktor on Ando Leppiman

Alates 21. juunist asus Eesti Energia Taastuvenergia ettevõtte direktorina ametisse endine majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi kütuse- ja energiaturu talituse juhataja Ando Leppiman (32).

Senine Eesti Energia Taastuvenergia ettevõtte juhataja Raimo Pirksaar jätkab tööd tehnikajuhina, teatas ettevõte.

Eesti Energia Taastuvenergia ja koostootmise valdkonnajuht Toomas Niinemäe ütles, et tal on hea meel Ando Leppimani otsuse üle võtta vastu Taastuvenergia Ettevõtte direktori ametikoha väljakutse. „Taastuvenergeetika on kiiresti arenev valdkond kogu Euroopa Liidus. Ka Eesti Energia üheks strateegiliseks eesmärgiks on koostootmise ning taastuvenergia projektide arendamine," selgitas alternatiivenergeetika arendamiseks loodud Taastuvenergia Ettevõte eesmärki,” iseloomustas uue direktori töötausta Toomas Niinemäe.

Ando Leppiman on lõpetanud Tallinna Tehnikaülikooli soojustehnika eriala. Varem on ta töötanud majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis energeetikaosakonnas, kütuse ja energiaturu talituse juhatajana ning energeetikaosakonnas eksperdina. Ühtlasi oli ta kaasatud Põhjamaade Ministrite Nõukogu projekti ning töötas Balti Regionaalse Energeetika Grupp Eestis koordinaatorina. Aastail 2001 – 2002 oli ta Eesti tuuleenergia assotsiatsiooni konsultant.

Eesti Energia on taastuvenergia ning koostootmise projektide tõhusamaks elluviimiseks koondanud need tegevused kokku ühe koostootmise ja taastuvenergia valdkonna alla. See hõlmab lisaks Taastuvenergia Ettevõtte poolt opereeritavatele Linnamäe ja Keila-Joa hüdroelektrijaamadele ning Virtsu tuulikutele ka Iru Elektrijaama, Kohtla Järve Soojuse ja teiste antud valdkonna tootmisvõimsuste arendusprojekte tervikuna.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077